8 Dec 2011

Randomly

Hollas readers .

Think that I had abandoned this blog for quite so long . LOL . I've been busy for these couple of week and the broadband is making a fuss which I need to buy the new one , geez~ .

My life is completely utterly lifeless . Everything seems a little bit messy . Thinking all these stupid stuff make me feel like I'm growing older than my age and will just make my hair turn grey . Did I just said that ? LOL .
 I think that all .

The end

XOXO

22 Oct 2011

I'M BACK

There's been a while i didn't post anything fuck . In these few months time, I get into something different :D . It's so amazing ! But yet Something that i not hope to Happen , already happen. Last time used to be a good partner and good Pal and Now had become a different indeed super not appropriate friend. Anything, Sorry first. 

14 Sep 2011

mengCHILL kan diri d starbuck

yeiyy!sangat stress then aqu hangkut lappy aqu then aqu jln2 aqu stay d starbucks sma alus then aqu online then aqu mcm org gila nda tau mau buat apa.haha lucu jga kan.haihh kesian2 :/

s a t u )

d u a )
t i g a )
l a s t .


that all ok 
bye
                                       
Genap 1 month sdh aqu sma dya nda sma2 and at the same time aqu ada kwn2 yg blh ksi naik smngat aqu balik.mungkin bgi dya senang untuk lupa org yg kita syg slama 1 tahun tpi untuk aqu TIDAK,sbb aqu sngt2 sayang dya.. lucu kan cerita aqu nie?? ahaha dri awl aqu update blog malar dan terlalu bnyak cerita cinta pasal diri aqu,hehehe.sokey lah.lgipun ini kan BLOG aqu so update jak lah psal smua story life aqu :p..
Next week hari rabu 20 sept 2011 is sppost to b monthsry aqu sma dya,auwww..kn best klau dpt wish dya dpt clbate smuanya .tp huhuhhuhu sokey lah past is past kan?what to do ,as long as he happy.Lgipun dya kan skrg ada "makwa" bru cnfrm lah dya lupa sma aqu,lgi2 aqu nie pernah ksi sakit hati dya yang teramat sngt.huhu
Eee,apa lah qau nie eqa,setiap hari qau fikir psl dya tp ada dya fikir psal qau?!come on lah he dnt even think bout u lah eqa,dya skrg tgh happy dgn perempuan lain tu.y u still waiting for him>!! let him go okey.1 bulan bulan lebih sdh nie try untuk lepaskan dya,i know dat u can do it..try k eqa :)
Oh ya mmg aqu pun akui aqu cntct dgn KAWAN LAMA aqu tu blik,mmg kmi closed kmi slalu jmpa slalu lepak sma2 dya mmg buat aqu happy all the time while aqu sma dya,pendek cerita aqu mmg happy lah bila sama dya . kmi mmg KAWAN TAPI MESRA tp dya tau prob aqu dn aqu tau prob dya,mmg dya mau aqu blik,dya prupose aqu as COUPLE tp haha ada nda mau.sbb ? erm sbb aqu masih sayang jai.enth lah aqu mcm rsa besalah jak kalau aqu jln or cntct mna2 jantan msti aqu akan RASA BERSALAH dgn jai.aqu sndri pun binggung.
Sampai satu tahap,aqu tgrak hati mau bka FACEBOOK dya blik hari tu,yaa then aqu buka accnt dya aqu cek smua.dri inbox smpai notify .yg sedih ada 1 nma perempuan nie *E _______ blablablaaa dya becnct dgn tu prempuan pluss drg BERSAYANG - SAYANG .ya tuhan cuma allah ja yg tau mcm mna keadaa aqu time nie,mcm mna aqu tgk smua tu aqu baca smua nya ,kuat nya hati aqu kan smpai snggp lagi mau bca smpai permualaan hingga akhir perbualan drg d INBOX.air mata aqu time nie sngt2 tdk berhenti mngalir.dlm hati aqu "knp tlmpau cpt dya blh cari pnganti aqu,sdgkan aqu dsini mcm org yg hilang laki dn msih setia tnggu dya" mngkin mmg sdh tiada jodoh antara aqu sma dya.wlaumcm mna usaha aqu pun dya ttp dgn pndirian dya.nda apa, aqu hormat segala apa keputusan dya.klau btul budak *E __________ tu COUPLE dya ya hope dat dya blh kasi happy jai,dya blh jga jai jauh lebih baik aqu sma jai dlu.huhuhu (sorry lah agak emo sedikit) :((
Mungkin smpai sini ja lah harapan aqu sma jai,usaha aqu doa aqu untuk aqu sma dya balik,mngkin lpas nie aqu ptt kasi lupa dya,delate smua msj semua memori aqu sma dya .. tp cma ni ja aqu mau dya tau "You can ignore me for as long as you want, but you can never change the memories that I brought to your life" 
aqu sngt2 sayang dya,1 tahun 1 bulan mcm2 aqu blajar sma dya,mcm2 aqu kenangan aqu sma dya,hope dya ingat lah smua tu.kan best kalau dya baca nie blog ,dya bca smua apa yg aqu update.smua nya psal dya.hehe auww.sorry jai im so in to you.i love you so much,hope u sihat and happy with ur new girlfriend and new life as azraei abu hassan.. 

-That all wanna tell you guys bout me.
oh ya sorry yerr pda 4 org blogger yg PM eqa psal update story ,sosorry busy lately tu lah nda tersempat update blog.btw thanks sbb baca blog eqa and eqa hearts you guys so much.XOXO 

8 Sep 2011

Bismllahhrhmnrhm,
hyehyeeee :))
selamat hari raya maaf zahir dan batin for all of you ,klau eqa ada salah dn silap maaf kan yah :')

25 Aug 2011

Bismillahhirahmannirhim,
Jauh dri sudut hti aqu mngtkan yg aqu mmg masih syg dya,tp mngkin allah maha mngetahui spa dan bila msa nya yg sesuai untuk aqu mnrima ssorang yg aqu btul2 syg dn cinta.ya allah,btpa skit nya hti aqu td tgk smua tu 'SYGS' ?knp msti dya pnggil tu org dgn nma tu ? Atau mmg dya nie buaya?mksd aqu dya lelaki yg hnya suka wanita pada rupa ttp bukan pda hatinya.ya allah ssnggh nya engkau lgi maha pngmpun dan maha mngetahui sgla2 nya,smpai bila lgi aqu akan merasakan smua nie ya allah?terus terang aqu ckp yg hari raya kali ini adalah hari raya yg erm ...... :(  ssggh nya aqu ptt kuat atas dugaan smua nie tp mngkin aqu blm cukup kuat kot kan atas smua nie . Yaa bila solat ja mmg beban aqu ringan smua tp sometimes aqu teringt betul dkt dya :'( knp ssh sgt aqu mau bgi lepas dya ? Knp ssh sgt aqu mau trima kenyataan yg dya bkn milik aqu lagi ? Dan knp aqu masih blm blh move on ?mmg aqu salah,mmg aqu bnyk dosa.ttp semua manusia perlu dan ada peluang kedua kan ? Aqu ikhlas klau dya bkn untuk aqu . Aqu redha.tp .. Entah lah.pada 1 tahap aqu memohan kpda allah blh ka klau dya ksi hilang ingatan aqu . Aqu lemah sumpah aqu lemah . Setiap hari sedih setiap hari air mata kluar hanya untuk seorang lelaki yang bernama azraei abu hassan yg tdk pernah aqu jmpa,ttp aqu pernah sayang sma mcm aqu syg mumy dady aqu :'( aqu selalu spend time sama dya bila sakit,sedih gembira ataupuna apa2 keadaan aqu slalu sma dya biar pun dlm phone.ikhlas dri hati aqu yg aqu btul2 syg jaii.knp aqu rsa marah kalau dya pngil prempuan tu syg?knp aqu marah klau dya cntct dgn prmpuan lain?sdgkn aqu?smpah aqu tda msj/cntct spa2 dlm msa aqu tgh ada prob sma jai.nda pa lah mngkin allah tgh uji aqu.lgpun aqu sbgi hmba nya ptt fikir yg terbaik kan untuk diri aqu =) sndri smpai bila jga aqu mau skit sndri2 sdgkan jai lgsung nda sakit hati rindu smua dkt aqu.sokey insyallah aqu kuat =) mngkin aqu perlu bg peluang untuk ssorg masuk kedalam hti aqu atau aqu perlu mrlkan jai pergi jauh dri hati aqu.insyallah bila tba masanya aqu akan dpt ssorang yg baik dan syg aqu mcm jai syg aqu dan aqu akan sntiasa bdoa yg terbaik tuk jai.insyallah klau ada jodoh semua tu nda akan kmana.insyallah ^__^

-sekian-

24 Aug 2011

~*~ Inilah caraku mencintaimu ~*~


dengan tak menghubungimu,
tak juga mengirim pesan untuk menanyakan kabarmu,
dan bahkan sekedar chatting untuk menyapamu,
aku mencintaimu dengan menjauh darimu,
bukan karena aku membencimu,
namun karena aku ingin menjagamu dan menjaga diriku sendiri dari khalwat yang menjebak,
aku mencintaimu dengan menjaga diriku dan dirimu,
menjaga kesucianku dan kesucianmu,
menjaga kehormatanku dan kehormatanmu,
menjaga kebeningan hatiku dan hatimu,
ya......
Beginilah caraku mencintaimu,
mencintaimu dalam diamku,
karena diamku adalah bukti cintaku padamu..
dan sekarang,
keadaan menegurku,
sehingga dapat membantu menyadarkanku dari kesalahan yang telah aku perbuat,
meskipun pesonamu terhadapku belum pulih,
belum pulih..
aku tak bisa memungkiri,
bahwa setiap manusia pasti akan merasakan fitrahnya,
termasuk permasalahan ketertarikannya terhadap lawan jenis,
maka jika harus demikian,
untuk apa jika hati ini aku tambatkan kepada siapa yang bukan orangnya nanti,
jika memang hati ini sangat peka terhadap pengaruh diri yang memilikinya ketika hati ini salah dalam pengelolaanya,
oleh karenanya...
jika aku harus mencintai lawan jenis adalah fitrahku sebagai manusia, maka aku akan mencoba untuk mencintai siapa yang akan menikah denganku nanti,
walaupun aku belum pernah bertemu dengannya,
lantaran pasti Allah akan mempertemukanku dengannya,
sehingga usahaku yang sia-sia akan cenderung berkurang di dalam lingkup fitrahku,
Insya Allah.....
Kalau saja Allah menjadikan aku menikah dengan seorang wanita yang ditakdirkan Allah kepadaku,
maka untuk apa aku berharap dan menghabiskan waktuku kepada yang lainnya,
yang belum tentu akan menjadi istri ku kelak,
sedangkan hati ini mudah terdominasi dengan sesuatu hal yang lain,
Dan rasa ketertarikanku cukuplah akan aku tumpahkan kepada istri ku kelak..
Yaa Allah, sucikanlah hatiku hanya untuk siapa yang pantas menempatinya dengan keridhoanMu, cukup dia sajalah yang aku cintai karena aku tidak menginginkan keburukan ketika aku berbuat salah terhadap hatiku,